Genieten

Ga de Minho streek verkennen. Langs de rivier de Lima is het heerlijk fietsen. Onderweg de wijngaarden en maak kennis met de wijn van de Loureira druif waarvan de strakke, ultrafrisse witte licht mouserende wijn uit het Noorden van Portugal gemaakt wordt.

Ga onder leiding van een gids Viana do Castelo verkennen. Bezoek tijdens de wandeling de Tempelo de Santa Luzia, de praca da Republica en bijv. de Igreja de Misericordia met zijn prachtige azulejos.

Ga naar een van de mooie stranden. Hoewel het water van de Altantische Oceaan fris is, is de kust populair bij zonnebaders en surfers. Het grootste strand ligt pal ten zuiden van de stad: Het Praia do Cabedelo. (via de kleine ferry vanuit de stad te bereiken). Ten noorden van de stad ligt het surfstrand Afife en een paar kilometer verderop het familiestrand van Vila Praia de Ancora en het strand Moledo.

Ga op een regenachtige dag naar de Mephisto Portuguesa in Viana do Castelo, en koop in de winkel van deze schoenenfabriek een paar Mephisto schoenen. (vaak de helft of 1/3 van de NLD prijs.) U wordt geholpen door personeel dat écht verstand heeft van goed schoeisel.

Ga naar Guimarãres, een middeleeuws stadje, een uurtje rijden van Viana do Castelo. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst en is een van de hoogtepunten in Noord Portugal.

Ga naar Porto, wandel door de stad, bezoek een van de vele musea, maak een boottocht op de rivier de Douro en geniet na afloop in een van de vele bodega’s van de Port. Port of porto (Belgisch-Nederlands) is een versterkte wijn uit Portugal, met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Het is een typische zoete rode, witte of rosé wijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn.

Ga uit eten. Bestel een prato del dia. Het dagmenu. Heerlijk verse vis, vino verde, en koffie. Vaak eenvoudig, maar eerlijk en heerlijk genieten.

Ga……………………..